Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Onyx étterem, Spirit Hotel - Sárvár

Sárvári Spirit Hotel Thermal Spa Magyarország legjobb wellness és gyógyszállodája. Ez egy kijelentés. Nem tőlem származik, több szakmai díjjal alá tudják támasztani ezt a tényt. Sőt, voltak ők már Európa legjobb spa szállodája is. Bevallom, mikor megérkezünk, ez evidenssé vált számunkra, minden olyan nagyon rendben van, hogy minden elvárás mellé egyből kerül egy képzeletbeli pipa. Első ránézésre. Na irány a konyha, Borda Attila a mai idegenvezető, a Spirit Hotel Onyx éttermének a séfe, mesterszakácsa.

Az Előétel: Vörös tonhal, lenolajjal, salátákkal és fekete ribizli ecettel

Már a legelején bemutatkozom Attilának, a szakácssapka levétele után egyből nyakon öntöm egy deci olajjal a nem éppen olcsó vörös tonhalat. Csak pár csepp is elég lett volna, na mindegy. Olyan alapanyagokkal főzünk, hogy csak ámulok, minden trópusi, vagy legalább ritkaságszámba menő. Egy könnyed saláta 20 féle hozzávalóval, gyümölcsökkel zöldségekkel és a már említett nagyon drága tonhallal.

A Leves: Paradicsomos gazpacho, buffala mozarellával

Az előételhez képest a leves egy egyszerű meleg szendvicsnek tűnhet. Nyilván nem az, a bivaly mozzarella, a konzumé leves, mind arról árulkodik, hogy nem egy sima gazpacho készül. Meglepetésként, még az is kiderül, hogy ez az egyik kedvence a séfnek.  

A Főétel: rozéra sült őzfilé, tökpürével, levendulás áfonyamártással

A vadhúshoz nekem mindig kicsit furcsa szokásként jelent meg a lekvár, mármint még kölyök koromban. Mára már - nagyjából - sikerült megértenem, akárcsak a vörösbor esszenciáját, de az élvezeti faktort még a képzeletbeli 10-es skálán csak egy olyan jó ötösre tudnám tenni. Ezt muszájnak tartottam bevallani. Szóval a vadhús nyilván eszeveszettül nemes hús, főleg hogy filé, a tökpüré köretként frappáns, nem beszélve a lekváros áfonyás mártásról. Egész jó zárása ez a napunknak. 

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Attila étterem, NaturMed Hotel Carbona - Hévíz

Igazi magyar ízek. Egy nagyon nagy hotelben. Wellness és hát a Hévízi-tó. Nem is kérdés miért járnak rengetegen ide, Hévízre. Attila étterem 2014-ben a Magyar Termék Nagydíjat kapta a szolgáltatásukra, mint termék. Kicsit más étterem ez, mint az eddigiek, mégiscsak egy 265 szobás szállodát lát el. Na, menjünk főzni!

A Leves: Göcsei vargánya gulyásleves

Egy igazán finom és egyszerű leves. Sok zöldség, friss gomba, burgonya és a reszőke. Tojás és liszt, semmi más. igaz többen csipetke tésztának vagy gyúrt tésztának ismerik. A legvégén kerül bele a gomba és a reszőke.

A Főétel: Savanyú füstölt csülök, medvehagymás dödöllével

A legfontosabb: a medvehagyma a séfünk keze munkája. Dominál is az ételben. Ez is egy igazán magyaros, nem éppen nagyon bonyolult étel. De a dödöllét elkészíteni, na az azért melós. A csülök finom, a tejszines - azt hiszem nevezhetem ragunka - ragunk is remek, friss zöldséges. Szóval nagyon jó, tájházi íz.

A Desszert: Őszibarack varázslat

Azt írtam az előbb, hogy a főétel nem volt bonyolult. Na, a desszert sem az. Őszibarack, karamell, dió és fagyi. Őszibarackot átpörgetjük a karamellen. És igazából kész is. Még egy kis karamell a tányér aljára, némi dió, lekvár, tetejére vaníliafagyi. Ennyi.

Mindenképpen nagy köszönet: Barcza Zoltán konyhafőnök-helyettesnek, Dr Lukács Ferenc vezérigazgató úrnak és Zámbó Tibor vendéglátás igazgatónak.


A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.


0 Tovább

Chianti étterem - Veszprém

Nincs mese, most vallomás következik. Én egy veszprémi srác vagyok, itt születtem, életem első 22 évét itt éltem le. Voltam-e valaha a Chiantiban? Egyszer igen, egy családi ebéden. Akkor még egy egyszerű olasz kisétterem volt. Semmi extra. Mára „kicsit” változtatott magán az étterem, valljuk be: előnyére.

A Leves: Őzragu leves

Őzcomb, vargánya gomba, ha már a Bakonyban vagyunk. Igazi őszi ízek, a szomszédból beszerezve. Itt értem meg először úgy igazán ezt az egész vákuum, szuvid dolgot.  Az őszcombot szuvidáljuk, és elkészítjük a krémleves alapját, sok zöldség, vaj, fűszerek. A tányér aljára a ress angolzeller, majd a krémleves, amit tejszínnel krémesítettünk, majd rá az őzcomb felkarikázva.

A Főétel: Fogas filé korianderes túrógombóccal

Nyilván sós túrógombóc. Dara, túró, tojás, só és a koriander. Ez lesz a köretünk. A fogas balatoni. Pankó morzsában csak a bőrét megpörgetjük és utána irány a meleg serpenyő. Végre tudtunk halat enni, méghozzá balatoni halat egy étteremben.

A Desszert: Sajttorta málnavelővel

A tortaalap: barnacukor, kakaó, vaj és darált keksz. Ez egy jó negyed óra alatt a sütőben el is készül. Majd a ricotta, krémsajt, porcukor, tojás. Miután ezt összekevertük, kis citrom és citromhéj. Kész is a tortakrém, amit kis liszttel keverünk el, majd vissza az egész a sütőbe. Végére már csak a málnavelő marad. Külön tálaljuk és élvezzük, mert a sajttortánk frenetikusra sikeredett.

Mindenképpen nagy köszönet: Varga Roland séfnek és Martonosi Zsolt üzletvezetőnek.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Mandula étterem - Villány

Mindenekelőtt: Villányban nem lehet úgy forgatni, hogy az ember ne igyon meg egy üveg bort. Na jó, pontosabban úgy lehetetlen bármit is csinálni Villányban, hogy ne kóstolna végig pár jó helyi nedűt az ember fia. Így az egész napos munka igazán remekké tud avanzsálódni, estére kellemes fáradtsággal.

A Leves: Zellerkrémleves, pirított dióban forgatott libamáj bonbonnal

A krémlevesek korát éljük. Az elkészítésük nem bonyolult, amivel mégis fel lehet dobni: az a betét. Jelen esetben is, a leves elkészítése max fél óra, a betét meg inkább kettő. Játszani a zellerszalmával, dión megforgatni a májpástétomot, szórakozni az almapürével. Na, szóval: melós, de finom. Tényleg.

A Főétel: Sült galamb, szalonnás vadrizzsel és vargánya mártással

Lehet, én vagyok maradi, vagy konyhakonzervatív, de galambot még soha nem ettem. Ezidáig. Kis túlzással az én ízlelőbimbóim vadnak fordították le a galambhúst. Így bőszen bólogattam az ecetes szilvakompót megjelenésekor, nem beszélve a vadrizses rizottóról és hát természetesen a vörösborról.  

A Desszert: Krém brulée trilógia

A három íz: csoki kávé és mandula. Gondolom, hogy a mandula megjelent az ételsorban nem véletlen, ha már az étterem neve, láss csodát, Mandula. A nap végére, mire jött a desszert, már tényleg elfogyott pár pohár bor, ez leginkább a kissé bizonytalan elköszönésből lehet mindenki számára evidens.

Mindenképpen nagy köszönet: Kozma Szabolcs séfnek és Pauli Zoltán házigazdának.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

MÁK - Budapest

Budapesten sok jó étterem van. De kévés olyan gourmet hely, ahol ebédidőben lightos techno szól, vagy valami olyan zene, amire még véletlenül sem számítasz. Részemről ez az egyik jó pont. A másik, hogy simán, lazán, de szakértve szolgálnak fel és ki. Nincs feszengés, nincs fehér kesztyű, mégis minden magas színvonalú. A borlaptól az ételen keresztül a kiszolgálásig. Na meg véletlenül se feledkezzünk meg Mizsei Jánosról, az ifjú – a forgatáskor éppen 22 éves – konyhafőnökről sem.

Az Előétel: Kacsamáj kukorica habbal és tempurált kukoricával

Már majdnem leves. Pontosabban majdnem annak hat. Mélytányér, minden nélkül kisütött kacsamáj, tempurált bébi kukorica és kukorica hab. 
A tempurálásról azt olvastam, hogy olyan mintha a japánok mellényúlnának és a palacsintatésztába mártanák a rákot gyorspanír helyett, jelen esetben a kukoricát. Mindegy is, a lényeg, hogy roppanós lesz és finom.

A Főétel: Báránygerinc, szilvával és paszternákkrémmel

A bárány gerinc eleve egy jó választás. A szilvalekvárban elkészített szilva is ínycsiklandozó, a paszternákkrém meg nekem egy kvázi személyes kedvencemmé avanzsált. Ezek együtt, egy tányéron elég meggyőzőek.

A DesszertPassiós csokimousse  

Jánost lecseréltük, Lőrincz Szilvia cukrászra. Itt mindenki fiatal! Na mindegy, szóval a desszert. Csokis piskóta alulra, maracuját elrejtjük a csokimoussban és kész is, de ha bonyolítani kívánjuk akkor még kap egy kis csokimázt a mousse.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Restaurant

blogavatar

Megmutatjuk Magyarország legmenőbb éttermeit. Látványműsor finom ételekkel, jó receptekkel, érdekes sztorikkal. A vezető séf elkészíti azt az ételsort, amely leginkább reprezentálja az éttermet. Főzés közben a főpincér vagy a tulajdonos bemutatja a vendéglőt. A műsorvezető, Rideg Richárd folyamatosan jelen van. Sokat kérdez, picit kotnyeleskedik, de ami a legfontosabb: segít lefordítani a professzionális konyha nyelvezetét a gasztronómia iránt érdeklődőknek.

Utolsó kommentek