Sárvári Spirit Hotel Thermal Spa Magyarország legjobb wellness és gyógyszállodája. Ez egy kijelentés. Nem tőlem származik, több szakmai díjjal alá tudják támasztani ezt a tényt. Sőt, voltak ők már Európa legjobb spa szállodája is. Bevallom, mikor megérkezünk, ez evidenssé vált számunkra, minden olyan nagyon rendben van, hogy minden elvárás mellé egyből kerül egy képzeletbeli pipa. Első ránézésre. Na irány a konyha, Borda Attila a mai idegenvezető, a Spirit Hotel Onyx éttermének a séfe, mesterszakácsa.

Az Előétel: Vörös tonhal, lenolajjal, salátákkal és fekete ribizli ecettel

Már a legelején bemutatkozom Attilának, a szakácssapka levétele után egyből nyakon öntöm egy deci olajjal a nem éppen olcsó vörös tonhalat. Csak pár csepp is elég lett volna, na mindegy. Olyan alapanyagokkal főzünk, hogy csak ámulok, minden trópusi, vagy legalább ritkaságszámba menő. Egy könnyed saláta 20 féle hozzávalóval, gyümölcsökkel zöldségekkel és a már említett nagyon drága tonhallal.

A Leves: Paradicsomos gazpacho, buffala mozarellával

Az előételhez képest a leves egy egyszerű meleg szendvicsnek tűnhet. Nyilván nem az, a bivaly mozzarella, a konzumé leves, mind arról árulkodik, hogy nem egy sima gazpacho készül. Meglepetésként, még az is kiderül, hogy ez az egyik kedvence a séfnek.  

A Főétel: rozéra sült őzfilé, tökpürével, levendulás áfonyamártással

A vadhúshoz nekem mindig kicsit furcsa szokásként jelent meg a lekvár, mármint még kölyök koromban. Mára már - nagyjából - sikerült megértenem, akárcsak a vörösbor esszenciáját, de az élvezeti faktort még a képzeletbeli 10-es skálán csak egy olyan jó ötösre tudnám tenni. Ezt muszájnak tartottam bevallani. Szóval a vadhús nyilván eszeveszettül nemes hús, főleg hogy filé, a tökpüré köretként frappáns, nem beszélve a lekváros áfonyás mártásról. Egész jó zárása ez a napunknak. 

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.