Picit igazságtalan leszek és mellette populista, demagóg, na meg előítéletes, de az Olimpia a Keleti pályaudvartól pár pillanatra található, ami nem feltétlen az ínyencek kedvenc környéke. Pedig, 2014-ben Ádám Csaba séf lett a Gault&Millau étteremkalauz szerint az év konyhafőnöke. Igazán jó konyhát visz, minden nap új és új ízekkel, ár-érték arányban pedig feltűnően remek. (Nem tudom mennyit drágult 2013-hoz képest, de akkor bőven az egyik legmegfizethetőbb fine dining étterem volt Budapesten.)

Az előétel: Olimpia kacsamáj, mangóval és angolnával

Máj, máj, máj, kacsamáj. Valamiért elengedhetetlen a goumet éttermeknek ez a fogás. Igaz elég kevés helyen tálalják mangóval, angolnával. Az étterem leghíresebb fogása ez.

A főétel: Vadasos nyúl

Szegény nővérem, sikítana, ha ezt látná, olvasná és ha meg kellene kóstolnia inkább elfutna a világ végére egy levegővel. A nyuszi neki babusgatásra szánt élőlény. Elég sokat veszít, valljuk be. A nyúl finom. Főleg ilyen alaposan és kifinomultan elkészítve. Lila krumpliból a köret, egy újragondolt vadasos mártással nyakon öntve.

A desszert: Céklás wasabis süti

Talán ez az első nagy „tessék?, parancsolsz?, hogy hogyan?, micsoda?” érzésem. Wasabi? Cékla? Süti? Értem én, de ezt emberi fogyasztásra? Hát, a céklát jól megfőzzük, leturmixoljuk, zselatinnal befogatjuk és kis kandírozott narancshéjjal ízesítjük. A wasabi is kap vizet meg zselatint. A tészta tényleg sütis, még diós is. Láss csodát, már megint a fránya előítélet, a végeredmény pupilla tágító, hogy: „wow, na ez meg mi?”, új és finom.


A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.