Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olimpia vendéglő - Budapest

Picit igazságtalan leszek és mellette populista, demagóg, na meg előítéletes, de az Olimpia a Keleti pályaudvartól pár pillanatra található, ami nem feltétlen az ínyencek kedvenc környéke. Pedig, 2014-ben Ádám Csaba séf lett a Gault&Millau étteremkalauz szerint az év konyhafőnöke. Igazán jó konyhát visz, minden nap új és új ízekkel, ár-érték arányban pedig feltűnően remek. (Nem tudom mennyit drágult 2013-hoz képest, de akkor bőven az egyik legmegfizethetőbb fine dining étterem volt Budapesten.)

Az előétel: Olimpia kacsamáj, mangóval és angolnával

Máj, máj, máj, kacsamáj. Valamiért elengedhetetlen a goumet éttermeknek ez a fogás. Igaz elég kevés helyen tálalják mangóval, angolnával. Az étterem leghíresebb fogása ez.

A főétel: Vadasos nyúl

Szegény nővérem, sikítana, ha ezt látná, olvasná és ha meg kellene kóstolnia inkább elfutna a világ végére egy levegővel. A nyuszi neki babusgatásra szánt élőlény. Elég sokat veszít, valljuk be. A nyúl finom. Főleg ilyen alaposan és kifinomultan elkészítve. Lila krumpliból a köret, egy újragondolt vadasos mártással nyakon öntve.

A desszert: Céklás wasabis süti

Talán ez az első nagy „tessék?, parancsolsz?, hogy hogyan?, micsoda?” érzésem. Wasabi? Cékla? Süti? Értem én, de ezt emberi fogyasztásra? Hát, a céklát jól megfőzzük, leturmixoljuk, zselatinnal befogatjuk és kis kandírozott narancshéjjal ízesítjük. A wasabi is kap vizet meg zselatint. A tészta tényleg sütis, még diós is. Láss csodát, már megint a fránya előítélet, a végeredmény pupilla tágító, hogy: „wow, na ez meg mi?”, új és finom.


A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

MÁK - Budapest

Budapesten sok jó étterem van. De kévés olyan gourmet hely, ahol ebédidőben lightos techno szól, vagy valami olyan zene, amire még véletlenül sem számítasz. Részemről ez az egyik jó pont. A másik, hogy simán, lazán, de szakértve szolgálnak fel és ki. Nincs feszengés, nincs fehér kesztyű, mégis minden magas színvonalú. A borlaptól az ételen keresztül a kiszolgálásig. Na meg véletlenül se feledkezzünk meg Mizsei Jánosról, az ifjú – a forgatáskor éppen 22 éves – konyhafőnökről sem.

Az Előétel: Kacsamáj kukorica habbal és tempurált kukoricával

Már majdnem leves. Pontosabban majdnem annak hat. Mélytányér, minden nélkül kisütött kacsamáj, tempurált bébi kukorica és kukorica hab. 
A tempurálásról azt olvastam, hogy olyan mintha a japánok mellényúlnának és a palacsintatésztába mártanák a rákot gyorspanír helyett, jelen esetben a kukoricát. Mindegy is, a lényeg, hogy roppanós lesz és finom.

A Főétel: Báránygerinc, szilvával és paszternákkrémmel

A bárány gerinc eleve egy jó választás. A szilvalekvárban elkészített szilva is ínycsiklandozó, a paszternákkrém meg nekem egy kvázi személyes kedvencemmé avanzsált. Ezek együtt, egy tányéron elég meggyőzőek.

A DesszertPassiós csokimousse  

Jánost lecseréltük, Lőrincz Szilvia cukrászra. Itt mindenki fiatal! Na mindegy, szóval a desszert. Csokis piskóta alulra, maracuját elrejtjük a csokimoussban és kész is, de ha bonyolítani kívánjuk akkor még kap egy kis csokimázt a mousse.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Restaurant

blogavatar

Megmutatjuk Magyarország legmenőbb éttermeit. Látványműsor finom ételekkel, jó receptekkel, érdekes sztorikkal. A vezető séf elkészíti azt az ételsort, amely leginkább reprezentálja az éttermet. Főzés közben a főpincér vagy a tulajdonos bemutatja a vendéglőt. A műsorvezető, Rideg Richárd folyamatosan jelen van. Sokat kérdez, picit kotnyeleskedik, de ami a legfontosabb: segít lefordítani a professzionális konyha nyelvezetét a gasztronómia iránt érdeklődőknek.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek