Budapesten sok jó étterem van. De kévés olyan gourmet hely, ahol ebédidőben lightos techno szól, vagy valami olyan zene, amire még véletlenül sem számítasz. Részemről ez az egyik jó pont. A másik, hogy simán, lazán, de szakértve szolgálnak fel és ki. Nincs feszengés, nincs fehér kesztyű, mégis minden magas színvonalú. A borlaptól az ételen keresztül a kiszolgálásig. Na meg véletlenül se feledkezzünk meg Mizsei Jánosról, az ifjú – a forgatáskor éppen 22 éves – konyhafőnökről sem.
Az Előétel: Kacsamáj kukorica habbal és tempurált kukoricával
Már majdnem leves. Pontosabban majdnem annak hat. Mélytányér, minden nélkül kisütött kacsamáj, tempurált bébi kukorica és kukorica hab.
A tempurálásról azt olvastam, hogy olyan mintha a japánok mellényúlnának és a palacsintatésztába mártanák a rákot gyorspanír helyett, jelen esetben a kukoricát. Mindegy is, a lényeg, hogy roppanós lesz és finom.
A Főétel: Báránygerinc, szilvával és paszternákkrémmel
A bárány gerinc eleve egy jó választás. A szilvalekvárban elkészített szilva is ínycsiklandozó, a paszternákkrém meg nekem egy kvázi személyes kedvencemmé avanzsált. Ezek együtt, egy tányéron elég meggyőzőek.
A Desszert: Passiós csokimousse
Jánost lecseréltük, Lőrincz Szilvia cukrászra. Itt mindenki fiatal! Na mindegy, szóval a desszert. Csokis piskóta alulra, maracuját elrejtjük a csokimoussban és kész is, de ha bonyolítani kívánjuk akkor még kap egy kis csokimázt a mousse.
A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.
Utolsó kommentek