Egy 200 éves csárdáról beszélünk, Balatonfüreden, balatoni panorámával egy domboldalon. A hangulat adott, szekér a parkolóban, a kerthelységben hétvégén cigányzene, bent mintha egy vályogházban lennénk. Minden autentikus. Ahogy Gazsi Attila tulajdonos fogalmazott, hazai ízek, magyar pillanatok, kistermelőktől beszerezve, ami csak lehet, de véletlenül sem elutasítva a XXI. századi konyhatechnikát és az új látásmódot. Ebben pedig Ruprecht László kreatív séf áll rendelkezésére, aki több étteremben is kreatívkodik (Walter étterem, Chianti étterem), na meg nem mellékesen a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke. Ma ő az időszakos főzőpartnerem.

Az előétel: Zsírjában sült libamájmáj bodzás hagymasalátával

Máj, libamáj. Nagyon egyszerű az elkészítés, tényleg. Egy nagyobb adag zsír a lábosba és szépen mindent feldarabolva beledobálunk, hagyma, fokhagyma, kakukkfű, rozmaring, babérlevél. Majd hopp, bele a máj. A kis salátánk, az lilahagyma borecettel és bodzaszörppel. Mellé pirítunk kenyeret, tényleg pikk-pakk kész is.

A főétel: Nyúlcomb vadasan petrezselymes zsemlegombóccal

Első lépés a nyulat feldobjuk kis vajon, hogy kaphasson kis kérget. Utána a sok-sok zöldséget feldarabolva a nyúlból kiolvadt kis zsírba beledobáljuk és főzzük. Közben készül a petrezselymes zsemlegombóc. Ebben semmi extra nincsen, zsemle darabkákat vajon, olajon megpirítjuk kicsit, majd keverőtálba tesszük. Rá a hagyma, petrezselyem, tojás, liszt, kis víz. Készrefőzzük majd rápirítünk még egy kicsit. Közben a zöldségek már jól megfőttek. Vizet vagy alaplevet rá, bele a nyúl és tálalunk is. Igazán ez sem bonyolult, igazi csárda hangulat és nagyon ízletes.

A desszert: Túrógombóc házi baracklekvárral és tejföllel

Hát mi más is lehetne egy csárdában a desszert, ha nem túrógombóc. Minden sallang nélkül. A házi baracklekvár annyira az, hogy az üzletvezető anyukája rakta el. A morzsa rozskeksz összetörve. Tökéletes és egyszerű.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.