Ez az étterem is elég nagy múltra tekint vissza, már az 1800-as években is lehetett itt ebédelni, vacsorázni. Így érthető Wágner Andrea nosztalgiája egy rendes polgári konyha után, itt Perbálon. Ebben pedig Volenter István séf a hű fegyverhordozója.

Az előétel: Savanyú mangalica szív, pirított szalvétagombóccal

A zsemlegombóc, ami szalvétagombóc tojással és tejjel, na meg kis zölddel készül. A végén erre, hogy igazán szaftos legyen, véletlenül se száraz, kis vajon átpörgetéssel segítünk rá. A sok zöldségből, fűszerből lesz a mártásunk, amit borral teszünk igazán finommá. A fő része az ételnek a mangalica szív, ami az elején még a mártással készül együtt. Így ez is omlós lesz, együtt a három rész a tányéron egész lesz finom és szaftos.

A főétel: Kacsamell filé almapürével és mogyorós sült zellerrel

A zeller a legelején bekerül a sütőbe egy jó órára 180 fokon. Kis almával vajjal és borral kiegészítve ez lesz a pürénk. A mogyoróval sok dolog nincs, picit meg kell, hogy pirítsuk. És természetesen a filét elkészíteni. Roppant egyszerű, de mégis kicsit izgalmas étel.

A desszert: Rákóczi túrós Walter módra

A jó öreg zabkekszet vajjal összedolgozzuk. A krémünk túró, tej, cukor, joghurt, tejszín, vanília, citrom és narancshéj, na meg az állag miatt zselatin és tojás. Szépen összedolgozva, ez kerül majd a keksz alapunkra rá, mikor az kihűlt már. Együtt pihennek a hűtőbe, addig, amíg megkötnek. Végül kész is a tortánk, de ha extráznánk kicsit mehet a tetejére egy kis mering dísznek. 

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.