Igazi magyar ízek. Egy nagyon nagy hotelben. Wellness és hát a Hévízi-tó. Nem is kérdés miért járnak rengetegen ide, Hévízre. Attila étterem 2014-ben a Magyar Termék Nagydíjat kapta a szolgáltatásukra, mint termék. Kicsit más étterem ez, mint az eddigiek, mégiscsak egy 265 szobás szállodát lát el. Na, menjünk főzni!

A Leves: Göcsei vargánya gulyásleves

Egy igazán finom és egyszerű leves. Sok zöldség, friss gomba, burgonya és a reszőke. Tojás és liszt, semmi más. igaz többen csipetke tésztának vagy gyúrt tésztának ismerik. A legvégén kerül bele a gomba és a reszőke.

A Főétel: Savanyú füstölt csülök, medvehagymás dödöllével

A legfontosabb: a medvehagyma a séfünk keze munkája. Dominál is az ételben. Ez is egy igazán magyaros, nem éppen nagyon bonyolult étel. De a dödöllét elkészíteni, na az azért melós. A csülök finom, a tejszines - azt hiszem nevezhetem ragunka - ragunk is remek, friss zöldséges. Szóval nagyon jó, tájházi íz.

A Desszert: Őszibarack varázslat

Azt írtam az előbb, hogy a főétel nem volt bonyolult. Na, a desszert sem az. Őszibarack, karamell, dió és fagyi. Őszibarackot átpörgetjük a karamellen. És igazából kész is. Még egy kis karamell a tányér aljára, némi dió, lekvár, tetejére vaníliafagyi. Ennyi.

Mindenképpen nagy köszönet: Barcza Zoltán konyhafőnök-helyettesnek, Dr Lukács Ferenc vezérigazgató úrnak és Zámbó Tibor vendéglátás igazgatónak.


A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.