Mindenekelőtt: Villányban nem lehet úgy forgatni, hogy az ember ne igyon meg egy üveg bort. Na jó, pontosabban úgy lehetetlen bármit is csinálni Villányban, hogy ne kóstolna végig pár jó helyi nedűt az ember fia. Így az egész napos munka igazán remekké tud avanzsálódni, estére kellemes fáradtsággal.

A Leves: Zellerkrémleves, pirított dióban forgatott libamáj bonbonnal

A krémlevesek korát éljük. Az elkészítésük nem bonyolult, amivel mégis fel lehet dobni: az a betét. Jelen esetben is, a leves elkészítése max fél óra, a betét meg inkább kettő. Játszani a zellerszalmával, dión megforgatni a májpástétomot, szórakozni az almapürével. Na, szóval: melós, de finom. Tényleg.

A Főétel: Sült galamb, szalonnás vadrizzsel és vargánya mártással

Lehet, én vagyok maradi, vagy konyhakonzervatív, de galambot még soha nem ettem. Ezidáig. Kis túlzással az én ízlelőbimbóim vadnak fordították le a galambhúst. Így bőszen bólogattam az ecetes szilvakompót megjelenésekor, nem beszélve a vadrizses rizottóról és hát természetesen a vörösborról.  

A Desszert: Krém brulée trilógia

A három íz: csoki kávé és mandula. Gondolom, hogy a mandula megjelent az ételsorban nem véletlen, ha már az étterem neve, láss csodát, Mandula. A nap végére, mire jött a desszert, már tényleg elfogyott pár pohár bor, ez leginkább a kissé bizonytalan elköszönésből lehet mindenki számára evidens.

Mindenképpen nagy köszönet: Kozma Szabolcs séfnek és Pauli Zoltán házigazdának.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.