Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Onyx étterem, Spirit Hotel - Sárvár

Sárvári Spirit Hotel Thermal Spa Magyarország legjobb wellness és gyógyszállodája. Ez egy kijelentés. Nem tőlem származik, több szakmai díjjal alá tudják támasztani ezt a tényt. Sőt, voltak ők már Európa legjobb spa szállodája is. Bevallom, mikor megérkezünk, ez evidenssé vált számunkra, minden olyan nagyon rendben van, hogy minden elvárás mellé egyből kerül egy képzeletbeli pipa. Első ránézésre. Na irány a konyha, Borda Attila a mai idegenvezető, a Spirit Hotel Onyx éttermének a séfe, mesterszakácsa.

Az Előétel: Vörös tonhal, lenolajjal, salátákkal és fekete ribizli ecettel

Már a legelején bemutatkozom Attilának, a szakácssapka levétele után egyből nyakon öntöm egy deci olajjal a nem éppen olcsó vörös tonhalat. Csak pár csepp is elég lett volna, na mindegy. Olyan alapanyagokkal főzünk, hogy csak ámulok, minden trópusi, vagy legalább ritkaságszámba menő. Egy könnyed saláta 20 féle hozzávalóval, gyümölcsökkel zöldségekkel és a már említett nagyon drága tonhallal.

A Leves: Paradicsomos gazpacho, buffala mozarellával

Az előételhez képest a leves egy egyszerű meleg szendvicsnek tűnhet. Nyilván nem az, a bivaly mozzarella, a konzumé leves, mind arról árulkodik, hogy nem egy sima gazpacho készül. Meglepetésként, még az is kiderül, hogy ez az egyik kedvence a séfnek.  

A Főétel: rozéra sült őzfilé, tökpürével, levendulás áfonyamártással

A vadhúshoz nekem mindig kicsit furcsa szokásként jelent meg a lekvár, mármint még kölyök koromban. Mára már - nagyjából - sikerült megértenem, akárcsak a vörösbor esszenciáját, de az élvezeti faktort még a képzeletbeli 10-es skálán csak egy olyan jó ötösre tudnám tenni. Ezt muszájnak tartottam bevallani. Szóval a vadhús nyilván eszeveszettül nemes hús, főleg hogy filé, a tökpüré köretként frappáns, nem beszélve a lekváros áfonyás mártásról. Egész jó zárása ez a napunknak. 

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Kővirág étterem és panzió - Köveskál

Balaton és Káli medence. Köveskálra, ha nincs \ ha nem lenne jó étterem még akkor is érdemes ellátogatni, de mivel több jó étterem is van, kérdés sem férhet egy köveskáli hosszúhétvégéhez, de én nem turisztikai szakértő vagyok, csak egy gasztrokalandor. Így irány a Kővirág étterem.

A táj pazar, az étterem miliője frenetikus. Czigány Lilla a folyamatosan mosolyogós fiatal szakácslány pedig csodás. Az egyszeri vándor ilyenkor kiállt fel: hazaértem! Na mindegy, együnk.

A Leves: Céklakrém leves gorgonzola habbal
A fele kvázi nyers céklalé, a többi sütőben készül el, majd turmix, kis víz, fűszerek és a végén a könnyű hab.

A Főétel: Mangalicaszűz édes burgonyával, gesztenyével és vargányával
Nem egyszerű étel, nem készül el pikk-pakk. De megéri a munkát, mert tényleg finom, mind a szűz, a gomba, a nekem újdonság édes burgonya, nagyon egyben van.

A Desszertkukorica málé szilvamártással és pirított mandulával
Itt a főétel ellentettje, egyszerűen elkészíthető, majdnem’ palacsinta, kicsit sűrűbb, kukoricalisztes tészta. Az ízesítés szabadon választható. Igaz ez a szilvamártásos pirított mandulás verzió kellőképpen nyerő.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Ráspi étterem - Fertőrákos

Fertőrákosra utaztam, hogy Horváth József "Ráspi" a Ráspi étterem, hogy úgy mondjam mindenese, mutassa meg nekem, mitől is kulináris élmény az ő konyhája.

Amit elkészítettünk - költői többes szám - tényleg meggyőzött arról, hogy itthon valóban zajlik az a bizonyos gasztroforradalom:

A Leves: Sütőtök krémleves, szarvasgombával és szegfűgombával 
Azt legkevésbé sem jelenthetjük ki, hogy rajongok a gombákért, sőt! Azt azért be kell, hogy valljam: van abban valami eszeveszettül romantikus, vagy inkább izgalmas, hogy kimegyünk az étterem tulajdonosával-konyhafőnökével a saját szőlőjébe és gombát szedünk. Mert hát miért is ne?! Na, és azzal tálaljuk az ételt...
(Természetesen nem szarvasgombát szedtünk csak úgy hobbiból a szőlőtőkék között, bár nyilván ennek Ráspi kimondhatatlanul örülne) 

A Főétel: Egészben sült süllő, szarvasgombával és házi tésztával
Milyen érdekes, hogy nála, ha már a Fertő-tó mellett található az étterem, lehet venni helyi halat. A Balatonnál ez miért elképzelhetetlen? Hekk?! Komolyan... Na mindegy, szóval süllő, egészben sülve, frenetikus. A házi tészta kézzel gyúrva, nem túl kemény, nem túl puha, de a tányéron még megtartja a formáját, nem hullik szét. Ahogy azt kell.
 

A Desszert: Karamellizált körte, borhabbal 
Itt nehéz okoskodni. Egy végtelenül egyszerű desszert, ami mégis rettentően finom, a borhab pehely könnyű. A körte megpörgetve a kicsit sós olvasztott cukron, nem is kíván magyarázatot.  

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

 

0 Tovább
12
»

Restaurant

blogavatar

Megmutatjuk Magyarország legmenőbb éttermeit. Látványműsor finom ételekkel, jó receptekkel, érdekes sztorikkal. A vezető séf elkészíti azt az ételsort, amely leginkább reprezentálja az éttermet. Főzés közben a főpincér vagy a tulajdonos bemutatja a vendéglőt. A műsorvezető, Rideg Richárd folyamatosan jelen van. Sokat kérdez, picit kotnyeleskedik, de ami a legfontosabb: segít lefordítani a professzionális konyha nyelvezetét a gasztronómia iránt érdeklődőknek.

Utolsó kommentek