Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Onyx étterem, Spirit Hotel - Sárvár

Sárvári Spirit Hotel Thermal Spa Magyarország legjobb wellness és gyógyszállodája. Ez egy kijelentés. Nem tőlem származik, több szakmai díjjal alá tudják támasztani ezt a tényt. Sőt, voltak ők már Európa legjobb spa szállodája is. Bevallom, mikor megérkezünk, ez evidenssé vált számunkra, minden olyan nagyon rendben van, hogy minden elvárás mellé egyből kerül egy képzeletbeli pipa. Első ránézésre. Na irány a konyha, Borda Attila a mai idegenvezető, a Spirit Hotel Onyx éttermének a séfe, mesterszakácsa.

Az Előétel: Vörös tonhal, lenolajjal, salátákkal és fekete ribizli ecettel

Már a legelején bemutatkozom Attilának, a szakácssapka levétele után egyből nyakon öntöm egy deci olajjal a nem éppen olcsó vörös tonhalat. Csak pár csepp is elég lett volna, na mindegy. Olyan alapanyagokkal főzünk, hogy csak ámulok, minden trópusi, vagy legalább ritkaságszámba menő. Egy könnyed saláta 20 féle hozzávalóval, gyümölcsökkel zöldségekkel és a már említett nagyon drága tonhallal.

A Leves: Paradicsomos gazpacho, buffala mozarellával

Az előételhez képest a leves egy egyszerű meleg szendvicsnek tűnhet. Nyilván nem az, a bivaly mozzarella, a konzumé leves, mind arról árulkodik, hogy nem egy sima gazpacho készül. Meglepetésként, még az is kiderül, hogy ez az egyik kedvence a séfnek.  

A Főétel: rozéra sült őzfilé, tökpürével, levendulás áfonyamártással

A vadhúshoz nekem mindig kicsit furcsa szokásként jelent meg a lekvár, mármint még kölyök koromban. Mára már - nagyjából - sikerült megértenem, akárcsak a vörösbor esszenciáját, de az élvezeti faktort még a képzeletbeli 10-es skálán csak egy olyan jó ötösre tudnám tenni. Ezt muszájnak tartottam bevallani. Szóval a vadhús nyilván eszeveszettül nemes hús, főleg hogy filé, a tökpüré köretként frappáns, nem beszélve a lekváros áfonyás mártásról. Egész jó zárása ez a napunknak. 

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Attila étterem, NaturMed Hotel Carbona - Hévíz

Igazi magyar ízek. Egy nagyon nagy hotelben. Wellness és hát a Hévízi-tó. Nem is kérdés miért járnak rengetegen ide, Hévízre. Attila étterem 2014-ben a Magyar Termék Nagydíjat kapta a szolgáltatásukra, mint termék. Kicsit más étterem ez, mint az eddigiek, mégiscsak egy 265 szobás szállodát lát el. Na, menjünk főzni!

A Leves: Göcsei vargánya gulyásleves

Egy igazán finom és egyszerű leves. Sok zöldség, friss gomba, burgonya és a reszőke. Tojás és liszt, semmi más. igaz többen csipetke tésztának vagy gyúrt tésztának ismerik. A legvégén kerül bele a gomba és a reszőke.

A Főétel: Savanyú füstölt csülök, medvehagymás dödöllével

A legfontosabb: a medvehagyma a séfünk keze munkája. Dominál is az ételben. Ez is egy igazán magyaros, nem éppen nagyon bonyolult étel. De a dödöllét elkészíteni, na az azért melós. A csülök finom, a tejszines - azt hiszem nevezhetem ragunka - ragunk is remek, friss zöldséges. Szóval nagyon jó, tájházi íz.

A Desszert: Őszibarack varázslat

Azt írtam az előbb, hogy a főétel nem volt bonyolult. Na, a desszert sem az. Őszibarack, karamell, dió és fagyi. Őszibarackot átpörgetjük a karamellen. És igazából kész is. Még egy kis karamell a tányér aljára, némi dió, lekvár, tetejére vaníliafagyi. Ennyi.

Mindenképpen nagy köszönet: Barcza Zoltán konyhafőnök-helyettesnek, Dr Lukács Ferenc vezérigazgató úrnak és Zámbó Tibor vendéglátás igazgatónak.


A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.


0 Tovább

Chianti étterem - Veszprém

Nincs mese, most vallomás következik. Én egy veszprémi srác vagyok, itt születtem, életem első 22 évét itt éltem le. Voltam-e valaha a Chiantiban? Egyszer igen, egy családi ebéden. Akkor még egy egyszerű olasz kisétterem volt. Semmi extra. Mára „kicsit” változtatott magán az étterem, valljuk be: előnyére.

A Leves: Őzragu leves

Őzcomb, vargánya gomba, ha már a Bakonyban vagyunk. Igazi őszi ízek, a szomszédból beszerezve. Itt értem meg először úgy igazán ezt az egész vákuum, szuvid dolgot.  Az őszcombot szuvidáljuk, és elkészítjük a krémleves alapját, sok zöldség, vaj, fűszerek. A tányér aljára a ress angolzeller, majd a krémleves, amit tejszínnel krémesítettünk, majd rá az őzcomb felkarikázva.

A Főétel: Fogas filé korianderes túrógombóccal

Nyilván sós túrógombóc. Dara, túró, tojás, só és a koriander. Ez lesz a köretünk. A fogas balatoni. Pankó morzsában csak a bőrét megpörgetjük és utána irány a meleg serpenyő. Végre tudtunk halat enni, méghozzá balatoni halat egy étteremben.

A Desszert: Sajttorta málnavelővel

A tortaalap: barnacukor, kakaó, vaj és darált keksz. Ez egy jó negyed óra alatt a sütőben el is készül. Majd a ricotta, krémsajt, porcukor, tojás. Miután ezt összekevertük, kis citrom és citromhéj. Kész is a tortakrém, amit kis liszttel keverünk el, majd vissza az egész a sütőbe. Végére már csak a málnavelő marad. Külön tálaljuk és élvezzük, mert a sajttortánk frenetikusra sikeredett.

Mindenképpen nagy köszönet: Varga Roland séfnek és Martonosi Zsolt üzletvezetőnek.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Kővirág étterem és panzió - Köveskál

Balaton és Káli medence. Köveskálra, ha nincs \ ha nem lenne jó étterem még akkor is érdemes ellátogatni, de mivel több jó étterem is van, kérdés sem férhet egy köveskáli hosszúhétvégéhez, de én nem turisztikai szakértő vagyok, csak egy gasztrokalandor. Így irány a Kővirág étterem.

A táj pazar, az étterem miliője frenetikus. Czigány Lilla a folyamatosan mosolyogós fiatal szakácslány pedig csodás. Az egyszeri vándor ilyenkor kiállt fel: hazaértem! Na mindegy, együnk.

A Leves: Céklakrém leves gorgonzola habbal
A fele kvázi nyers céklalé, a többi sütőben készül el, majd turmix, kis víz, fűszerek és a végén a könnyű hab.

A Főétel: Mangalicaszűz édes burgonyával, gesztenyével és vargányával
Nem egyszerű étel, nem készül el pikk-pakk. De megéri a munkát, mert tényleg finom, mind a szűz, a gomba, a nekem újdonság édes burgonya, nagyon egyben van.

A Desszertkukorica málé szilvamártással és pirított mandulával
Itt a főétel ellentettje, egyszerűen elkészíthető, majdnem’ palacsinta, kicsit sűrűbb, kukoricalisztes tészta. Az ízesítés szabadon választható. Igaz ez a szilvamártásos pirított mandulás verzió kellőképpen nyerő.

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

0 Tovább

Ráspi étterem - Fertőrákos

Fertőrákosra utaztam, hogy Horváth József "Ráspi" a Ráspi étterem, hogy úgy mondjam mindenese, mutassa meg nekem, mitől is kulináris élmény az ő konyhája.

Amit elkészítettünk - költői többes szám - tényleg meggyőzött arról, hogy itthon valóban zajlik az a bizonyos gasztroforradalom:

A Leves: Sütőtök krémleves, szarvasgombával és szegfűgombával 
Azt legkevésbé sem jelenthetjük ki, hogy rajongok a gombákért, sőt! Azt azért be kell, hogy valljam: van abban valami eszeveszettül romantikus, vagy inkább izgalmas, hogy kimegyünk az étterem tulajdonosával-konyhafőnökével a saját szőlőjébe és gombát szedünk. Mert hát miért is ne?! Na, és azzal tálaljuk az ételt...
(Természetesen nem szarvasgombát szedtünk csak úgy hobbiból a szőlőtőkék között, bár nyilván ennek Ráspi kimondhatatlanul örülne) 

A Főétel: Egészben sült süllő, szarvasgombával és házi tésztával
Milyen érdekes, hogy nála, ha már a Fertő-tó mellett található az étterem, lehet venni helyi halat. A Balatonnál ez miért elképzelhetetlen? Hekk?! Komolyan... Na mindegy, szóval süllő, egészben sülve, frenetikus. A házi tészta kézzel gyúrva, nem túl kemény, nem túl puha, de a tányéron még megtartja a formáját, nem hullik szét. Ahogy azt kell.
 

A Desszert: Karamellizált körte, borhabbal 
Itt nehéz okoskodni. Egy végtelenül egyszerű desszert, ami mégis rettentően finom, a borhab pehely könnyű. A körte megpörgetve a kicsit sós olvasztott cukron, nem is kíván magyarázatot.  

A recepteket megtalálhatjátok a www.lifenetwork.hu oldalon. Egy próbát mindenképpen megér, hátha az otthonunkba varázsolhatunk pár Michelin-csillagot.

 

0 Tovább
12
»

Restaurant

blogavatar

Megmutatjuk Magyarország legmenőbb éttermeit. Látványműsor finom ételekkel, jó receptekkel, érdekes sztorikkal. A vezető séf elkészíti azt az ételsort, amely leginkább reprezentálja az éttermet. Főzés közben a főpincér vagy a tulajdonos bemutatja a vendéglőt. A műsorvezető, Rideg Richárd folyamatosan jelen van. Sokat kérdez, picit kotnyeleskedik, de ami a legfontosabb: segít lefordítani a professzionális konyha nyelvezetét a gasztronómia iránt érdeklődőknek.

Utolsó kommentek